2019 İndirimli Taşıt Kredisi Hangi Marka Araçlar İçin Geçerli?

Son yıllarda sürekli düşüş gösteren sıfır araç satışları ülkemizde satış gerçekleştiren pek çok araç markasını zor durumda bıraktı. Ayrıca sıfır araç alımlarının düşmesi sebebiyle ikinci el araç fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandığı görülüyor. Bu durumu tersine çevirmek ve ekonomiye hareket getirmek isteyen yerli üretim yapan otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı araç markaları kamu bankaları ile yapılan görüşmeler ve anlaşmalar sonucunda sıfır ve ikinci el araç alımlarında bankaların bazı şartlar dahilinde araç kredilerini 0,49 bandına kadar indirmelerini sağladı. Kampanya ise 01/10/2019-31/12/1019 tarihlerinde geçerli.

0,49 – 0,69 faiz oranlarıyla 0 araçlara olan ilgiyi artırmak ve ikinci el pazarında da yeni bir ivme oluşturarak ekonomiye yukarı yönlü hareket getirmek isteyen kamu bankalarının bu hamlesi, yeni araç sahibi olmak isteyenlerce heyecanla karşıladı. Taşıt kredisi indiriminde ise bazı şartların bulunduğunun bilinmesinde fayda var.

Öncelikle taşıt kredisinde 0,49 – 0,69 faiz oranı sıfır kilometre Türkiye’de üretim yapan bazı otomobil markalarında ve en fazla 5 yaşına kadar olan 2. el araç alımlarında geçerli. Binek araç alımlarında düşük faiz oranı 18-36 ay vadeli kredi kullanımlarında geçerli oluyor. Ticari araç alımlarında ise 36-60 ay vadeli kredi kullanımlarında düşük faiz oranı ile hesaplama yapılıyor. Kampanya gereği şimdilik bazı markalarda indirimli faiz oranlarının kullanılabildiğinin de bir kez daha altını çizelim. Peki hangi markaların araçlarında indirimli kredi kullanmak mümkün?

Düşük faizli taşıt kredisi ile alınabilecek binek araçlar arasında Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota yer alıyor. Ticari araç kategorisinde ise Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC, Mercedes markaları yer alıyor. Binek araçlarda indirimli kullanılabilecek kredi tutarı 50.000,00-120.000,00 TL olarak belirlenirken ticari araçlarda ise 72.000,00-500.000,00 TL olarak belirlenmiş durumda.

Kampanyaya dahil olan bankalar ise Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank. 2019 yılı düşük taşıt kredisi avantajından yararlanmak için bahsettiğimiz bankaların şubelerine başvuru yaparak detaylı bilgi alabilirsiniz. Kampanyaya son katılım tarihinin 31 Aralık 2019 olduğunu bir kez daha belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir