2024 Egzoz Muayene Ücreti

2024 egzoz muayene ücreti 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle her yıl olduğu gibi bu yıl da zamlandı. 2024 yılında araç muayene ücretlerinde de artış yaşanırken egzoz gazı emisyon ölçümü fiyatlarında da yeniden değerleme oranında artış yapıldı. Bu artış ile birlikte yapılacak muayenelerde ödenecek parada yükselmiş oldu. Zamanında yaptırılan egzoz muayene ücretleri her ne kadar fazla olmasa da egzoz muayenesinin geciktirilmesi veya hiç bulunmaması halinde araçlara hatırı sayılır derecede ceza yazılıyor.

2024 yılında yapılan artış ile birlikte 2024 egzoz muayene ücreti 256,00 TL olarak belirlenmiş oldu. Araç muayenesinde öncelikle aracın geçerli bir egzoz muayenesi olup olmadığı kontrol edildiği için egzoz muayenesi yaptırılmadan aracın genel muayeneden geçmesi de mümkün değil. Bundan daha önemli olan iki husus bulunuyor. Bu hususlardan birisi egzoz muayenesinin geç yaptırılması, ikinci husus ise egzoz muayenesi bulunmayan aracın egzoz standartlarını karşılamıyor olması ve aşırı gaz emisyonu durumunda uygulanan ceza miktarı. Son dönemde yapılan artışlar ile birlikte egzoz muayenesinin zamanında yaptırılmaması, bunun yanında yaptırılmayan aracın egzoz gazı emisyonunun olması gereken değerlerde olmadığının tespiti halinde araç sahiplerine hayli kabarık bir fatura çıkıyor.

2024 egzoz muayene ücreti

2024 yılı itibariyle geçerli bir egzoz muayenesi bulunmayan ve egzoz emisyonu olması gereken değerleri karşılamayan araç için uygulanacak ceza miktarı 19.404,00 TL olarak belirlenmiş durumda. Egzoz muayenesi bulunmayan ve emisyon değerleri standartları karşılamayan bir aracın trafik ekiplerince tespiti halinde araç sahibi bu miktardaki cezayı ödemek zorunda kalıyor. Uygulanan ceza dikkate alındığında araçta egzoz muayenesinin zamanında yaptırılması genel muayeneden daha önemli denilebilir. Bu sebeple egzoz muayenesinin geciktirilmeden zamanında mutlaka yaptırılması gerekiyor. Egzoz muayenesi bulunmayan ancak normal değerlere sahip bir egzoz emisyonuna sahip olan araç içinse 2024 yılında belirlenen ceza miktarı 9.867,00 TL dir.

Tüvtürk resmi internet sitesini kullanarak 2024 yılı egzoz muayene ücreti hakkında yayınlanan bilgilendirme yazısına ulaşmak için linki takip edebilirsiniz. Egzoz muayenesi yaptırmak için muayene randevusu olmaya gerek olmadığını da buradan belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir