2021 MTV Zammı Ne Kadar?

2021 MTV zammı ne kadar olacak diye merak eden pek çok araç sahibi bulunuyor. 2020 yılında MTV’ye gelen yüksek zam oranlarının ardından Cumhurbaşkanlığı kararı ile artış oranının düşürülmesi ve MTV nin aşağı çekilmesi sebebiyle bu yılki artışın ne kadar olacağı merak ediliyor. Yakın bir süre önce motorlu taşıtlar vergisine gelecek olan zam oranları belli oldu diyebiliriz. Zira her yıl Ekim ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yeniden değerleme oranları açıklandı.

2021 MTV zammı ne kadar oldu?

Şu an için bu sorunun cevabı tam olarak netlik kazanmamış olsa da her yıl Ekim ayında belirlenen yeniden değerleme oranları bu yıl da Ekim ayı itibariyle TÜİK tarafından açıklandı. TUİK verileri doğrultusunda bu yılki yeniden değerleme oranı % 9,11 oldu. Bu değerleme oranı doğrultusunda pek çok harç, ceza vb.devlet alacaklarında artış olması bekleniyor.

2021 mtv zammı ne kadar oldu

2021 yılında motorlu taşıtlar vergisinin % 9,11 oranında artırılması halinde geçen yıl ödenen vergi baz alınarak bu sene ödenecek olan motorlu taşıtlar vergisi rahatlıkla hesaplanabilir. Tabi bu açıklamaları yaparken 2020 yılı içerisinde yaşanan mtv artışının yeniden değerleme oranına göre belirlenmesi sonrasında Cumhurbaşkanlığı kararı ile bu oranın düşürüldüğünü ve ödenen mtv miktarının da düştüğünü belirtmek gerekir. Zira bu sene de böyle bir durum söz konusu olabilir.

1 Ocak 2021 tarihi itibariyle resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek olan artış oranları neticesinde 2021 mtv artış miktarı daha net olarak hesaplanabilecektir. Şu an için 2021 yılı MTV artışlarında beklenen olası artış miktarı % 9,11’dir. Siz de 2021 yılında ödeyeceğiniz motorlu taşıtlar vergisi miktarınızı rahatlıkla hesaplayabilirsiniz. Hesap konusunda zorlananlar için hesap şu şekilde yapılabilir. Geçen yıl ödediğiniz motorlu taşıtlar vergisinin % 9,11 ‘ini hesapladıktan sonra ödediğiniz mtv miktarıyla artış miktarını toplayarak 2021 yılında ödeyeceğiniz mtv miktarını bulabilirsiniz.

Her sene olduğu için 2021 MTV ödemesi için yine gelir idaresi başkanlığının web sitesi kullanılabilir. Yine anlaşmalı bankaların web şubelerinden de ödeme işlemi gerçekleştirmek mümkün. Yıllık motorlu taşıtlar vergisi iki eşit taksit halinde ödenebilmektedir.