2019 Yılı Otomobil ve Minibüs Muayene Ücreti Ne Kadar?

Araç sahiplerinin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi 2019 yılı muayene ücretlerinin ne kadar olduğu hususu. 2018 yılı pek çok ürüne ve hizmete gelen fiyat artışlarıyla vatandaşı bir hayli üzdü. Haliyle araç sahipleri de 2019 yılı araç ücretlerini merak eder oldu.

Özellikle aracının muayene tarihi yaklaşanlar için bu sorunun cevabını hemen verelim. 2019 yılı otomobil ve minübüsler için periyodik araç muayene ücreti 279,66 TL. Aracı hususi olmayanlar maalesef bu bedeli her muayenede yıllık olarak vermek zorunda kalıyor. Hususi araç sahipleri ise iki yılda bir araç muayene ücretini ödüyor.

Son muayene geçerlilik tarihinden sonra aracın muayeneye götürülmesi halinde 279,66 TL olan periyodik muayene ücretinde artışlar meydana geldiğini de hemen belirtelim. Artışlar gecikmeye göre değişkenlik arzetmekte. Bu sebeple güvenliğin yanısıra cebinizden daha fazla para çıkmaması için de araç muayenelerinin zamanında yaptırılması oldukça önemli.

Yıllık bazda geçen seneye oranla araç muayene ücretlerinde fahiş bir artış olmadığını söylemek mümkün. Önümüzdeki yıllarda ise araç muayene ücretlerinde ne gibi fiyat artışı olur şimdiden kestirmek zor ancak fiyatın aynı kalmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ne diyelim, araç muayenesi yaptıracaklara kolaylıkla diliyoruz.